Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fa elem

 Ez az elem az életerőről, a vitalitásról szól. Ez az energia a születő élet kavargása, a gyermekek dinamizmusa, a kiabálás és a rohanás. Az elem mottója: “csinálni, tenni”. 


A sok Fa energiával rendelkező emberek született vezetők. Nem szeretik, ha parancsokat kell teljesíteniük, vagy ha kérdezgetik őket arról, mit miért csinálnak. Nagyon erős a saját képességeikbe, ideáikba, céljaikba vetett hitük. Sokszor nehéz egy helyzetet többféle nézőpontból szemlélniük. Képesek nagyon erősen elköteleződni egy-egy idea mellett. Alapvető természetükből fakad a felfelé, előre tartó haladás, így, ha le kell állniuk, gyakran magukba zuhannak. Nagyon fontos számukra a tervezés, tervezgetés, mert ez a jövőt és a mozgást biztosítja. Ha nem vehetnek részt egy általuk fontosnak tartott fejlődési folyamatban, előrehaladásban, dühösek, szeszélyesek, frusztráltak lesznek. 


A Fa ereje az energia anyaggá való formálásának képességében rejlik. Az elem a személyiség megalapozásáról, önmagunk, mint egyéniség meghatározásának folyamatáról szól. Fókuszálás, definiálás, tervezés, struktúrák kialakítása és ötletek cselekedetté formálása - ez a Fa elem lényege. 


Optimisták, lelkesek és van bennük egy erős késztetés, hogy jobbá tegyék a világot. Mindíg új, friss ötletekkel állnak elő, és mindig nyitottak új dolgok megtanulására, megismerésére. Az aktivitás esszenciális számukra. Imádják, ha versenyezhetnek és kihívások elé nézhetnek. Szívesen vannak a szabadban, vagy dolgoznak szerszámokkal. 


Munka és beszélgetések során egyenesek és célratörőek. Nem túlérzékenyek és elég rugalmasak. Azt szeretik, ha az életében történnek és haladnak a dolgok. Ha nem lehetnek aktívak, levertté válnak. Ilyen esetben gyakran lesznek frusztráltak, vagy dühösek magukra, vagy másokra. Jellemzők ilyenkor a dühkitörések, a dührohamok, vagy a túl gyors, elkapkodott döntés. 


Ők a társadalom védelmezői, folyamatosan a világ / környezete jobbításán fáradoznak és harcolnak az igazságtalanságok ellen. Ha egy családtagot, barátot, vagy akár csak egy ismerőst igazsgátalanság ér, akcióba lendülnek, hogy helyreállítsák a rendet. 


Állandóan jellemzi őket egy bizonyos alapfeszültség, amely a világból jövő impulzusokra adott tudattalan reakció. Ideális esetben ezt a feszültséget kiválóan ellensúlyozza a rugalmasság, ami azt jelenti, hogy ugyan ragaszkodnak a meggyőződésükhöz, de ha a helyzet úgy kívánja, képesek alkalmazkodni, amíg ez összhangban áll saját érdekeikkel. 


Az arcon a Fa energia intenzitására a szemöldökök vastagságából, a szemöldökcsont erősségéből, a tekintet fókuszáltságából és az állkapocs méretéből következtetünk.

 

 
 

 


Levelezőlista